Framtidens boende handlar om servicetjänster

Med ena benet i retail och andra i fastigheter skapar vi framtiden flerbostadshus

Digitaliseringen är bara ett ord

Digitaliseringen är ett faktum i människors liv. Människor har snabbt anammat nya sätt att leva livet och göra sina uppgifter. Man överför förväntningar från den digitala världen till den fysiska. Inte minst när det gäller boendet. Här har moderna fastighetsägare eller byggbolag en fantastisk chans att uppgradera befintligt och framtida fastighetsbestånd till att matcha var de boende är rent digitalt.

Vad skapar vi

För de boende innebär den nya tekniken av fastigheten både service, miljöhänsyn, trygghet och trivsel. Att t ex kunna hämta sitt e-handelspaket i trappuppgången eller boka tvättstugan från soffan, det ger ett klart mervärde i boendet. Det bidrar troligen också till ett ökat välmående i sitt boende, vilket påverkar hela boendemiljön.

%

Ökad uppehållstid med

%

Ökad kundkorg med

%

Ökad kundkvittot med

%

Återkommer för använda tjänsten i butiken igen

Flerbostadhus

eBostadspaket

Den dagliga leveransen av paket från alla bärare och i alla former och storlekar ställer en allt större krav på boendes tid. EConcierBoxen möter den här utmaningen och eliminerar i stor utsträckning behovet av att vara hemma, förenklar returerna samt skicka paket mellan boende.
Boknings- & Informationstavla

Skärm 15,6- 32 tum

Digital informationsskärm kan används som ett digitalt våningsregister, men också som en portal för visning av meddelanden eller bilder. Utöver det har skärmen även pekskärm och ett inloggningssystem där användare kan logga in och boka allmänna utrymmen, exempelvis tvättstuga.

Sydsveriges smartaste fastighet

Fastighetsbolaget Willhem har jobbat med oss i flera olika fastigheter. De har tagit sina hus från 50-talet till 2020-talet! De har investerat i digitala skärmar, digitala postboxar, port/passage, bokningssystem för tvättstuga och andra gemensamma utrymmen, digitala lås till porten som kan öppnas via mobilen. Mobilapp används också för felanmälan, nyheter, samt att boka tvättid. Investeringen har gett dem ökad effektivitet i sina interna processer, samt högre kundnöjdhet och trygghet.
  • Increase Dwell Time 104%
  • Increase Basket Size 28%
  • Increase Spend 133%
  • Increase Footfall 72%
  • Customer Satisfaction 92%

The Results Were Amazing

Mobile devices clearly play a pivotal role in the shopping experience. Retailers must make it their priority to aid mobile phone use through providing free charging facilities. The result? Happy customers and increased profit – what more could you want.

Lär dig mer hur ChargeBox fungerar just på er plats.